Tinggalkan jejak di Shoutbox yea.. Thanks(^-^)

" Let me solve your question about 0.5% of myself"

My photo
Malaysia
"Well, I'm extremely known as Nisya Ismail born on 7th June 1994 live for twenty years old who always won't care what is on your mind and hate to know something that is out of my business. Just a simple girl who loves to sing as it is half of my life. I'm a very sensitive but an EGOis girl as I'm the youngest daughter and also children in my beloved family. I was one of God's creations born to be a fashion lover also adored with all my pretty cute things and surprising, by seeing their pictures' spontaneously will make me crazy screaming on that time. Only ALLAH knows me better, definitely you have no right to judge for who I am or what should I do. I care much about the things I love, it could be anyone or anything: as the illation; it's everything. Be grateful with what ALLAH had grace to you in this transient world and yes, it is lasting for a short time only. I have a strong dislike for a person such as fakers, cheaters, etc. 'Fakers' are trying their hardest to be someone else and I know some of them is the one of you here, especially fakers who always steal the others' style. Hey darling, can you please use your brain and find for your own idea or identity, wannabe's."

Woohooo! I'm FALLING IN LOVE ;D



Saya JATUH CINTA... dgn lagu ni.. awww XD

*pause*kan dulu lagu blog ni, baru PLAY ;)

k, bye (,")


dah baca, silalah tick tahap kepuasan anda dan komen. terima kasih ;)

:'(


Hari ni hari Ahad, 25/11/2012 --> Cuti nisya dah habis --> Kembali sedih --> Masuk KMM balik. Hurm, memang macam ni la tiap - tiap kali nisya lepas cuti kan.. Hewhew, nisya pun tak paham kenapa la nisya manja sangat. Well, i know i'm the youngest in my family tapi... entahla nisya tak boleh la kalau nak berjauhan dengan rumah dan family ni, mesti HOMESICK! anak - anak bongsu lain takde pun macam nisya ni. Kalau ada pun, mesti dah terbiasa sebab nisya daripada umur 13 tahun lagi dah berjauhan dengan family. Nisya was from boarding school actually. Sekolah Menengah Sains Tengku Muhammad Faris Petra from 2007 till 2011. Tapi.... hewh~ taknak balik KMM! :'(

Lambatkanlah lagi pukul 12.00 Ya ALLAH.. amin~



dah baca, silalah tick tahap kepuasan anda dan komen. terima kasih ;)

ALLAH, Please save the unrest :'(


Bismillahirrahmanirrahim..

Ya Allah, Ya Rahman, Ya Karim, Ya
Mukmin, Ya Jabar, Ya Amin, selamatkan

saudara-saudara Islam ku di Gaza
daripada Yahudi laknatullah.. Kuatkan
iman mereka, kuatkan semangat
mereka untuk mempertahankan
Masjidil Aqsa di sana.


Smoke rises after an Israeli forces strike in Gaza City, Sunday, Nov. 18, 2012. Go to related article »












Moga mereka dilindungi Allah dan jasad - jasad yang tidak bernyawa ditempatkan di tempat yang terpuji di sisi-Nya. Ya ALLAH, bantulah saudara - saudara kami.. :'(


 





 Amin...


dah baca, silalah tick tahap kepuasan anda dan komen. terima kasih ;)

Nak follow balik tapi TAK BOLEH... :(


Kenapa ya kalau nisya nak follow back or blog walking kalian - kalian yang melawat blog nisya ni, selalu je termasuk dalam laman - laman yang tak ada kaitan dengan blog?! grrrr~ stressnyeeeee......

Is there anyone who know how to solve this?? Tolonglaa nisya. Kesian orang - orang yang dah follow or shout out kat blog nisya ni. Honestly, i want to response back but I don't know how.. wuwuwuwu.. :'( Sory ye korang.. Nisya bukan sengaja taw.


Assalamualaikum (,")


dah baca, silalah tick tahap kepuasan anda dan komen. terima kasih ;)

Alhamdulillah... :')



PSPM 1 done! akhirnye.. :D 

Ok, actually bukan tu je yang nisya nak taip menaip malam ni.. banyak lagi........ hehe, SABAU ye. First and foremost, as usual and always, I MISS YOU ALL :') *i miss him too[MFS]* korang sihat? dah makan malam? dah mandi? dah tidur? dah baring? dah tengok tv? hoho, excited la plak nak bertanya malam ni. Al-maklumlah dah lama tak berblogging kan.. Tak rindu nisya ke? ;p

Actually, the story tonight do not have any plot. So, nisya minta maaf sangat - sangat if entry nisya malam ni bercelaru sikit. Banyak sangat yang nisya nak share dengan korang, pahit manis suka duka semua ada, sampaikan *blur* tak tahu nak start yang mana dulu. Hihi (sengih2 kambing) :')

Terharunye nisya baca shout out daripada kalian - kalian yang sudi datang jenguk dan follow blog nisya ni walaupun tak ada yang special pun dalam ni. Tapi korang datang jugak melawat. Nanti nisya melawat blog korang pulak ye. Insya-ALLAH. Well, hepinye dah habis Peperiksaan Semester Satu Program Matrikulasi (PSPM 1). Tapi nervous jugak ni, macam manalah result nanti ye. Takutnye kalau tak boleh capai pointer 2.00 ke atas. Nanti kena buang matrik. Sedihnye mak dan abah nisya kalau nisya jadi macam tu. Nauzubillah.. Minta jauhlah dari semua tu Ya ALLAH.. Tak sampai hati nak lukakan hati mak dan abah :'( Actually, hari ni dah start cuti semester taw. Tapi nisya tak balik lagi, sebab nanti ada MUET 10/11/2012. Sedihnye bila tengok kawan - kawan yang rumah dekat semua balik. Dahla kena stay 4 hari kat sini. Tak tahu nak buat apa. Outing pun tak boleh. Sedih.. ;( -doakan nisya ye MUET nanti-

Second story, berdasarkan apa yang nisya survey di facebook dan twitter, dah ramai kawan - kawan nisya yang dah berubah jadi lebih baik daripada sebelumnya.. Alhamdulillah.. Nisya harap nanti nisya pun dapat jadi macam dorang jugak. Kita berubah sama - sama ye. Untuk kebaikan kita semua jugak. Hewhew. Moga semua tu dapat jadi batu lonjatan untuk kita terus meningkatkan kualiti diri kita semua. Cewaaahhhh, gramatis gitu. :D

Third Story, berita baik atau buruk, nisya dah jadi peminat BIG BANG! hoho. *perlu ke nisya cerita?* Well, mestilahhh... kalau boleh nisya nak cerita semuanya kat korang semua. Tapi tak bolehlah macam tu kan, blog kan public. Kalau korang semua ada kat depan nisya sekarang ni, mesti semua cerita nisya potpetpotpetpotpet.. Bak kata kawan nisya kat matrik melaka ni, "first impression untuk nisya memang jauh berbeza dengan mengenali nisya lebih rapat" ;) wahh, terharu. Ramai orang cakap muka nisya garang la, serius la, tapi bila duk dekat, nisya jugak yang tegur dulu. And nah hamik kau, lepas kenal nisya, terus bertukar persepsi itu. Me actually a really talkative person :D Oraittt, kembali pada cerita asal, macam mana nisya boleh jadi peminat BIG BANG ye? Dah berubah ke minat nisya pada KIM HYUN JOONG. Cewahhh.. takdelah. Kesetiaan nisya pada Mr Kim tak pernah berubah taw. Just nisya jatuh hati bila tengok video Big Bang, "Haru Haru". Video ni mengingatkan nisya pada seseorang. Tersentuh hatiku.... hoho~ 


but before that, PAUSEkan dulu lagu *blue-bigbang* dalam blog ni ok , cara pause : scroll down ke bawah dan cari "lagu jiwang belog" di sebelah kanan bawah, kemudian tekan II ;)


video


Sedih tak? Kalau tak sedih pun, terharu la sikit. Huhu. Ya ALLAH, nisya rindu kat dia. Mr MFS :')


dah baca, silalah tick tahap kepuasan anda dan komen. terima kasih ;)

Peperiksaan Akhir Semester Satu Program Matrikulasi (PSPM)!!


argghhhh!! 21 hari lagi.. takutnye tak dapat tunaikan impian mak dan abah.. korang semua doakan nisya taw taww :'( nisya teringin sangat nak dapat pointer 3.00 ke atas... nanti cuti sem lepas PSPM nisya update entry banyak banyak yee... sekarang tak cukup masa sangat.. wuwuwuu, rindunyee kat kalian semua.. especially yang sentiasa jenguk blog nisya ni. nisya ucapkan terima kasih banyak banyak banyak banyak banyak. jejak korang kat shoutbox tu pun tak sempat nak balas. jangan ambil hati ye...

mood : study, study, study, study dan study lagi.. assignment tak siap2 pun.. aduiyaiiiii =.=" k bye, emwahh! (,")



dah baca, silalah tick tahap kepuasan anda dan komen. terima kasih ;)

Kenapa masih kesedihan...


Sedihnya... tinggal 2 jam lagi nisya akan meninggalkan rumah nisya ni. :'( kenapa la rasa sedih sangat - sangat ni. sedih nak tinggal rumah ni, tinggal mak abah, kucing - kucing nisya sekalian tu. biasanye takdelah sedih sangat macam ni. dulu pun masa nisya sekolah berasrama penuh 5 tahun, ok je setiap kali nak balik asrama. tapi time ni, sedih giler la pulak rasanya. maybe sebab jarak antara kolej dengan rumah nisya ni jauh sangat - sangat kot. memang jauh pun. Terengganu - Melaka. hewhhh~ tambah2 lagi cuti nisya habis esok sebenarnya. jelez bila tengok kawan - kawan kolej nisya masih boleh bermalam kat rumah malam ni. tapi nisya dah kena bermalam dalam bas. uhukk :'( kenapa la abah beli tiket awal ye. at least beli la yang pukul 10 ke 11 ke, bolehla rilek2 lagi kat rumah. ni tak, beli tiket pukul 9. mana la nisya tak homesick! grrrr~ *ops~ nisya bukan marah abah ye, tapi nisya marah diri nisya sendiri yang masih tak dapat terima kenyataan.* ;p

Alahai, nak menangis pulak rasanye ni haihhh. dahla lepas cuti ni result Ujian Pertengahan Semester (UPS) 1 keluar, arghhh~ tak tahula berapa pointer nisya dapat nanti. harap - harap LULUS. takutnye~ huhu. kerja - kerja yang pensyarah bagi untuk buat time cuti pun tak siap - siap lagi. apalah nak jadi dengan nisya ni ye. and again! -> masalah - masalah tersebut lagi buat nisya homesick sebenarnye. huehue. ;p now dah tiba masa untuk mandi (nisya mandi lameee taw ;p), bersiap, sembahyang, cium semua kucing - kucing kesayangan nisya tu dan bermacam - macam lagilah. Insya-ALLAH kalau broadband celcom nisya tak buat hal kat matrik nanti, nisya hapdett lagi ye entry ini. ;) doakan nisya selamat sampai di sana. dan juga doakan nisya dapat keputusan yang OK ye untuk UPS ni. Aminn~ jasa korang akan sentiasa dikenang. Terima kasih ^_^


sob sob :'(


dah baca, silalah tick tahap kepuasan anda dan komen. terima kasih ;)

I miss someone :'(




Alahai, seksanya kalau merindui seseorang kan..? itulah yang nisya rasakan saat ini. nisya rindu sangat kat seseorang tu. dah dua hari tak kontek hanya disebabkan isu yg kecil. nisya tahu salah nisya tapi nisya tak boleh terima kalau diri ini ditipu. hurm, sekarang nisya tanggunglah sendiri rasa ini. hewhhh~ :'(

Untuk pengetahuan korang --> esok malam nisya dah naik bas on the way ke Melaka taw. so, again! -> blog nisya akan kesunyian buat satu jangka masa yang lama. nisya harap pembaca - pembaca blog yang dicintai sekalian faham dengan keadaan nisya yang sentiasa sibuk di kolej. tapi nisya harap, walaupun blog nisya nanti akan kesunyian, korang janganlah jauhkan diri pulak dari blog nisya okey. kadang - kadang jengukla juga ye ;)

Lastly, i want to say a lot lot lot of thanks untuk bekas junior @ adik dorm nisya time zaman sekolah berasrama dulu sebab dia dah buat satu entry khusus untuk nisya dalam blog dia. actually dia buat sejak tahun lepas lagi, tapi semalam baru nisya baca taw. hewhew. tak baik kan nisya. tak hargai langsung ape yang orang buat. (haisshhh, mane ade. nisya BAIK taw! ;D) Terima kasih ye budak kecil yang disayangi. kak nisya rindu sangat nak peluk awak taw macam dulu dulu :') entry yang dimaksudkan tu boleh di"view" di sini ---------> my anugerah  

GOOD NIGHT ALL. HAVE A SWEET DREAM ;)


 


dah baca, silalah tick tahap kepuasan anda dan komen. terima kasih ;)

Happy Haliy Laya ouwww ;D


Selamat, selamat hari raya, nisya ucapkan pada semua, ampun dan maaf nisya pohonkan, selamat hari rayaaaa.... teng tedenggg! ;)

enjoy :


cocktail tu air tangan nisya taw. best... *cehh promote ;p* kek tu pun air tangan nisya jugak yang tunjuk kat bakery. huehue. (paham2 sendiri la yeee... ^_^)


jemput2, silakan makan.. ;)


 
last but not least, TADAAAA! I got chocolate sponsored by my brother. love him! ;D 


Sudah cukup sudah! hanya simple sahaja. ;) gambar beraye tak snap lagi. nanti2lah yee...^_^ actually jelez gak tengok orang pakat2 upload gambar beraya sakan dengan family. tapi nisya tak upload2 pun. bukan tak ada, ada sebenarnye. tapi need to be edit because nisya freehair je masa tu. sebab raya tahun ni nisya kat rumah j. so, tudung tak tersarung, jadi malas nak tangkap gambor. huehue. uke, thanks reading guys! love u emwahh. ^___^


dah baca, silalah tick tahap kepuasan anda dan komen. terima kasih ;)

Happy Eid Mubarak ^.^


Sebelum line dah sibuk dan umat Islam dah busy membuat persiapan pada esok hari (dan korang tak jenguk2 blog nisya ;p), malam ni nisya nak SETELkan semua! ;D at least adelaa org yang jenguk blog nisya ni kenn. hewhew.

Orait, di sini nisya nak mohon seribu (mungkin sejuta atau sebillion atau setrilion) kemaafan dengan korang semua. mana la tahu sepanjang nisya jadi blogger ni, nisya ada terkasar bahasa, tertulis benda yang tak sepatutnya ditulis, "ter" tak sempat nak balas korang punya komen, shout out, atau segala bagai lagi, "ter" tak follow korang balik ke ape ape lagi la, nisya harap korang jangan pendam taw taw. Maafkanlah kesalahan nisya tu semua ye. Maklumlah nisya hanya makhluk Allah SWT yang tak sempurna. *sob sob, sebak pulak haiihhhh~* =')

Juga tak ketinggalan buat kawan - kawan praktikum nisya di Kolej Matrikulasi Melaka, especially si ALIFF AZIWAN, "haa, ko nak sangat kan aku promote ko dalam blog aku, tgk kan aku dah promote.." (sape2 yang nak add kawan praktikum nisya yang "comel lotey" ni bolehla tekan kat nama dia tu ye, nanti keluarla fb dia yang 'hot" tu haaa) haha, nahas nisya nanti balik semula kat KMM ;p. ok, lagi Dayah ("penolong" ketua kelas ;p) Lina (nama manja yang tak rela sebenarnye dipanggil oleh nisya ;p), Lee Ming Yong (one and only Chinese in my praktikum! ^.^), Fazrul (ahli JPP yang hot ;D), Hikmah (baby, baby, baby, ohhh~ hikmah, jgn marah yee. hee~), Awin (si pipi gebuuuu ;D), Aishah (model losyen :D), Darshini (the brilliant and cute girl ^.^), Azween (narnye nickname dia pun awin jugak, *aishah's grilfriend* ^_^), Natrah (she's the clown of the class! ;D), Peja (imam muda. hewhew), Nadhirah (si cun melecun lagi jelita ^.^) dan lain lain (another 13 hotties) [utk classmate praktikum nisya ; "sory ye yang tersenarai dalam yang lain - lain tu sahabat, aku tak jumpa lagi fb korang, so aku takleh la nak promote korang lagi. Insya-Allah someday i'll promote all of you hokeyh!"]. For all of you, aku nak minta maaf dari hujung rambut sampai la ke hujung kaki kalau selama aku berkawan ngan korang, same2 dalam satu praktikum, aku ade terguriskan hati korang, terambil barang2 korang, tertengking, terjeling dan ter ape - ape lagi lah. maafkan aku yee. aku sayang korang selamanya (hoho, hakk tuih ;p) Selamat Hari Raya, Maaf zahir dan batin!

Tak lupa untuk kawan2 facebooktwitter dan skype, korang pun nisya wish Selamat Hari Raya, Maaf Zahir dan Batin okeyh! ;) 



last but not least, I'm really happy I got tag from sys Syafynas Shahrizan yang diminati dan dijadikan contoh sejak zaman myspace lagi! hoho hoho ho~ thanks sys. I love u ;)

K, bye. Good night (,")


dah baca, silalah tick tahap kepuasan anda dan komen. terima kasih ;)

lalalalala~

✿ Saya karangi kisah CINTA saya dalam DOA, lalu saya hantar pada DIA.
Biar DIA CHECK, EDIT dan DETERMINE mana yang TERBAIK untuk saya. ✿

♥ CINTA itu pasti INDAH ♥



bukak mata luas - luas dan sengih melebihi kerang busuk. huihui, jom tiru cepat! :D nisya bahagia kott. ;p

*syhhhhhhhh* -13/8/2012-
senyap - senyap sudahh. k, bye ^______^


dah baca, silalah tick tahap kepuasan anda dan komen. terima kasih ;)

Kembali Berblogging ! ^-^


I miss you, i miss you, i miss you all sooooo much!! emwahh emwahh! hehew. *nisya tahu mesti dalam hati korang rasa cam nak muntah kann.. haaa! tahan tahan cepat sebab sememangnya nisya memang merindui korang sangat3. =') nisya rindu nak update blog nisya ni. selama ni bukak2 macam tu je. tak sempat nak taip - taip sebab kehidupan nisya memang busy sangat kat matrik. 

First and foremost lah kann, kita start daripada awal orait.. ^^ nisya nak minta maaf daripada hujung rambut sampai la ke hujung kaki sebab nisya dah lama tak update blog ni. last update pada 26 mei lepas sebelum nisya register kat KMM kan. soo sory bagi sesiapa yang ada komen entries nisya, ada follow nisya, shoutbox nisya, tapi nisya tak sempat - sempat nak *cuit2* korang balik. mesti dah ramai yang fikir nisya sombong kann. honestly, tak terniat pun nisya nak senyapkan diri macam ni. tapi terpaksa, sebab masa betul - betul jelez ngan nisya (haihhh, nisya pun tak paham la kenape) ;p tapi Insya-Allah lepas post nisya dalam entry ni dah ter"update", nisya akan bereskan segala hutang piutang nisya dengan korang hokeyh! ;)

Actually nisya nak update entry ni sejak pagi tadi lagi tau, lepas nisya selamat turun bas dari melaka ke terengganu pukul 7 pagi tadi. tapi bila bukak blogspot, tetibe je dia buat hal, nak taip post pun jadi lembab giler. alhamdulillah la sekarang dah okey balik, kalau tak mesti tak terubat - ubat RINDU nisya kat korang tau! nanti tak pepasal malam ni nisya mengigau panggil2 korang. kang tak pepasal mak ayah nisya tak boleh tidur malam ni harharr. ;p

Banyak yang nisya tak up-to-date sepanjang stay kat KMM 2 bulan lebih ni, sampaikan blogger terkenal kawin pun nisya baru tahu. haiss haiss, betul - betul macam 'katak bawah tempurung'. huhu. dahla kolej nisya dengan rumah dia tak berapa jauh pun. area Masjid Tanah tu je.. 








Walaupun dah sebulan berlalu, tapi rasanye tak terlambat lagi untuk nisya wish Selamat Pengantin Baru kepada kak Irine Nadia Marcello dan abg Amirul. moga bahagia selalu dan kekal hingga ke akhirat. amin.. ;) bahagianye tengok orang kahwin muda - muda. (ni rasa cam nak KAWEN ni!) hahahaishh, mampos kalau mak nisya baca. ;p by the way, majlis kakak sulung dan abg yg nombor empat nisya pun akan berlansung tahun ni. tapi tak tetap lagi bila. nanti nisya jemput korang ye yee. 

Lastly, sampai sini dulu entry ini. nanti nisya update lagi oke. tata (,")



dah baca, silalah tick tahap kepuasan anda dan komen. terima kasih ;)

Got to Gooooooooo for A Long Time ='(


Orait, actually hari ni sedih sikit la. Sebab malam nanti nisya dah kena bertolak ke Shah Alam, stay kat rumah abang sementara tunggu hari pendaftaran kat Kolej Matrikulasi Melaka 28 Mei nanti. Sedih sebab apa? Oooo, korang ingat nisya sedih nak berpisah sebab homesick ye?? Haiss, takdelah. Dah 5 tahun nisya harungi suka duka hidup kat Sekolah Berasrama Penuh dari umur 13 hingga 17 dulu. Lepas tu pegi PLKN lagi 3 bulan. So, takkan lah sebab dapat matrik kursus setahun pun nisya nak homesick kann.. (narnye adelah sedih sikit2 banyak. nak nangis dah sebenarnye ni. opps~ terbongkar rahsia ;p *but excuse me, nisya anak bongsu okeh! takkan lah tak manja. mestilahh MANJAAAAA.....) rindu nak tinggal bilik, tinggal teddy bears atas katil, tinggal lappy, tinggal anak2 nisya yang kiut miut 3 ekor tu, dan mestilah rindu nak tinggal mak dan abah serta semua isi2 rumah ni. huwaaa ='(

Ahhai, dah lebih2 tersasul dan *ter*bongkarkan rahsia ni. Sebenarnye kann, nisya sedih sebab lepas ni dah jarang sangat la nisya nak spend time depan lappy ni. Kira hari ni last la. Dekat Shah Alam tu pun jarang jugak nisya online. Kalau setakat sehari dua je dekat sana memang konpemm tak lah kan. Sebab tu nisya taip awal - awal entry ni walaupun kenyataannya nisya nak pergi melaporkan diri kat KMM tu lusa. Huaaaawaww, bye bye kekasihku, kawan baikkupelengkap hidupkuuu.... ='( Korang support nisya ok? Boleh la, boleh la, boleh la.. *kenyit2 mata sambil buat muka kasihan*.

Hurm, oklah, takleh panjang2 buat luahan perasaan kat sini. Nanti tak pasal2 kang korang ikut serta nangis dengan nisya. Hewhew~ *cam terer je nak buat orang nangis, menyampah je budak nisya ni* =.=" (nisya tahu isi hati korang cam mana. muahuahua~)

Fakta KMM : Terletak di Londang, Masjid Tanah, Melaka. Agak jauh juga dari bandar Melaka. KMM adalah matrikulasi tertua dan ter"senior" kat Malaysia.

  
ohh KMM! tunggulah kehadiran Cik N!sya Sch3wlala ke sana! muehuehueeee.. ;p

Tahniah! Anda telah ditawarkan ke Program Matrikulasi, Kementerian Pelajaran Malaysia

Nama : Siti Nurkhairunnisa Binti Ismail
No. Kad Pengenalan : 940607**6**2
No. Matrik : MS1211503635
Program Pengajian : Program Satu Tahun
Kursus : M001-SAINS
Nama Kolej : Kolej Matrikulasi MELAKA
Tarikh : 28 Mei 2012

Alang - alang menyeluk pekasam *ahhaii~*, nisya nak bagi korang semua pembaca yang nisya cintai sekalian satu lagu yang nisya minat sangat - sangat. Sebelum tu *pause*kan dulu ye muzik yang berkumandang dalam blog nisya ni. Layaannn~


 

Buibuibuii semua (,") *nada sedih*


dah baca, silalah tick tahap kepuasan anda dan komen. terima kasih ;)

Relationship have STAGES - Hubungan ada TANGGA? *oh my english* =P


STAGE 1 (1-3 Months): The Honeymoon Stage

Everything seems perfect, both are happy and feeling “in love.” You share moments, dates and just having fun with each other, sharing laughs and giggles. It is like
nothing could stop you. Your feelings are infinite, and for once you’re thinking, “This may work out….” and it seems like nothing could go wrong. You spend hours getting ready before going out with this person.

*If your relationship ended in this stage — Most likely, both rushed into the relationship too quickly. Being together was all too sudden and just for the moment. When one starts noticing the flaws, one gets a choice to move forward, or back away. Being friends has a high percentage of working out, but nothing to stress over. Both may just need the time to get to know one another better.

STAGE 2 (4-6 months): The Bumpy Road

Things are going okay now. The relationship is calm and settled; both are still mostly happy. Had a couple arguments and disagreements here and there, nothing huge. Start to notice some of each other flaws and aspects of their personalities not seen before, but still truly care for one another.

*If your relationship ended in this stage — You truly cared about this person. You had the energy to fight for this person, yet you feel as if something was lacking, something was missing. It doesn’t feel right, one isn’t happy. When one isn’t happy, one tends to walk away to seek their new happiness. Being friends is still a possibility.

STAGE 3 (7-12 months): The Rocky Mountain

You start to realize who your partner really is. A few more arguments may occur. Problems with jealously, "overprotective" may arise. Other people may come in the picture. The “in love” moments start to decrease, but you feel as if you’ve “fallen in love.” You tend to have this energy inside to strive and “make it work,” and you feel more comfortable being around this person, feeling more of yourself.

*If your relationship ends in this stage — You feel as if you’re hurt, depending on the circumstances. You were so sure that that person was “The One.” You were so SURE that he/she was different. But like a cancer, a problem that may have happened, a small issue, grew into something larger that took over what was made between two people. You still miss this person from time to time. You still remember the memories. Being friends may be difficult right away, but over time, you slowly mature up, and learn the reality of it.

STAGE 4 (1 year or more): The Long Road

1, 2, 3, 4, 5 years, huh? This person truly means something to you. You are “in love” with this person. He/she made a difference in your life. No one else knows you more than this person. You guys have been through the good, the bad, and the ugly, and still strive to make it last.

*If your relationship ends in this stage — You feel heartbroken; it’s tough. You can’t sleep, can’t eat, you miss him/her, you try to move on, you try meeting new people, but seems like nothing works. For whatever reason the split occur, it must have been something important, or something must have been so wrong that it took over. Being “just friends” is impossible, because if you tried to be friends, you wouldn’t be able to think of them in any other way besides the one you once “loved”.....


 Awakened from a BEAUTIFUL dream as early as 0345 a.m. *huh* so frustrating. Now nisya is sleepy. =.=" Time to sleep once again after Subuh. Morning all(^-^)

Happy Subuh (,") 
 


dah baca, silalah tick tahap kepuasan anda dan komen. terima kasih ;)

♥Hari Bersejarah...♥

straight to the point! ;) tadi kebosanan, jalan - jalan di fesbuk tengok - tengok album orang, nisya tertarik sangat nak cuba satu *application* ni.. kebiasaannye, nisya tak minat sangat pun nak layan application2 facebook ni. yelah, kebanyakannye hanya mengarut je kan kan kann? ;p tapi.... lepas nisya cuba, keputusannye....

TADAA!! tala kucahh cahhh~


izinkan nisya GELAK dulu... muahuahuahuehuehue... ;D kenyataannye (dalam hati ada taman), opps~ (>.<#) *monolog dalaman* : "eisyh yeke aku kahwin tarikh ni? awalnyee.. 2015, maknenye masa umur 21 tahun la kann. harap - harap la bakal suami nanti orang yang matang, dah bekerjaya dan sebagainya... kalau boleh anak DATUK pun best jugakk. hoho hoho hoho"

tetttttt! habish sudahhh.. takleh lebih - lebih. publisitiiii murahan (apsal la hati, otak dan fikiran nisya sekarang ni lebih tertumpu pada *PERKAHWINAN* ye... terkena tempias kot, mentang - mentanglah dua - dua abang dan kakak nisya nak langsung tahun ni). huehue. harap - harap macam tu lahhh. ;p

alang - alang dalam mood ber*JIWANG*, jom sama - sama nyanyi lagu ni. tapi, pastikan *pause* dulu lagu dalam blog nisya ni ukeyy~



salam jumaat semua (,")


dah baca, silalah tick tahap kepuasan anda dan komen. terima kasih ;)

Segmen : Post my blog feed!!




I'm joining it.. ;)

Sape - sape lagi nak join, CLICK la gambar header di atas tu yeeee! But, salah satu syaratnye, follower must be LOWER than 500. So, nisya rasa memang layak sangatlah kan blog ni nak join. hoho.

ehemm ehemm ehemmm, Kak Maera Ismail.... i'm hoping to be list in your site. *sambil buat muka kasihan kucing dalam citer shrek*. ^^

orait, tata titi tutu toto (,")
 


dah baca, silalah tick tahap kepuasan anda dan komen. terima kasih ;)

ღ Wahai Pemilik Tulang Rusuk, Aku Menunggumu... ;) ღ




 Wahai pemilik tulang rusukku
Sesungguhnya aku sentiasa menunggu
Menanti dan berdoa agar dipertemukan denganmu

Dalam setiap detik saat yang terus berlalu
Aku terus menjadi perindu
Yang sentiasa memperbaiki diriku
Agar menjadi suri terbaikmu

Biarpun masa bagaikan cemburu
Aku terus menunggu dan menunggu
Tidak sekali aku rasa jemu

Kerana aku sentiasa sematkan dalam hatiku
Kau juga sedang berusaha mencariku
Sambil terus mempersiapkan dirimu
Untuk menjadi yang terbaik buatku

Walau aku tidak pernah tahu
Siapakah dia pemilik tulang rusukku... 

ohh, siapakah dia pemilik tulang rusuk nisya? Cepatlah lapor diri kat mak dan abah sekarang! hoho *abes nisya law mak ngan abah bace nanti* (belajor pun tak habis lagi. gatai nak kahwin.) ;p

Insya-ALLAH suatu hari nanti

menunggu sang putera datang melamar. huihui~ *menyampah* ;p
   
p/s : sory, muke tak bape nak jelas sebab suasana yang *HOT = PANAS*~


dah baca, silalah tick tahap kepuasan anda dan komen. terima kasih ;)

★Segmen Follower by EESYA LAVIGNE★

at first, i want to say a lot of thanks to Miss Amirah Kamilah for tagging me in her lovely super duper cutey entry! hoho hoho hoho (^-^)


Orait, segmen kali ini.............




.............




............



TADAAA!


Hah, tunggu ape lagi? CLICK lahh gambar tu ;D


Opps lupe, syarat lain, HARUSLAH TAG 2 ORANG BLOGGER LAIN DAN AJAKLAH DORANG SEKALI. So, nisya nak tag *random* sahaje. Dia Yang Rupawan dan Dia Yang Jelita ;)

selamat malemmmm romeo dan juliet (,")


dah baca, silalah tick tahap kepuasan anda dan komen. terima kasih ;)

tinggalkan alamat di sini untuk sesi lawatan "Schewlala" :)

Copyright Protected© All Rights Reserved by Cik Nisya's Official Blog