Tinggalkan jejak di Shoutbox yea.. Thanks(^-^)

" Let me solve your question about 0.5% of myself"

My photo
Malaysia
"Well, I'm extremely known as Nisya Ismail born on 7th June 1994 live for twenty years old who always won't care what is on your mind and hate to know something that is out of my business. Just a simple girl who loves to sing as it is half of my life. I'm a very sensitive but an EGOis girl as I'm the youngest daughter and also children in my beloved family. I was one of God's creations born to be a fashion lover also adored with all my pretty cute things and surprising, by seeing their pictures' spontaneously will make me crazy screaming on that time. Only ALLAH knows me better, definitely you have no right to judge for who I am or what should I do. I care much about the things I love, it could be anyone or anything: as the illation; it's everything. Be grateful with what ALLAH had grace to you in this transient world and yes, it is lasting for a short time only. I have a strong dislike for a person such as fakers, cheaters, etc. 'Fakers' are trying their hardest to be someone else and I know some of them is the one of you here, especially fakers who always steal the others' style. Hey darling, can you please use your brain and find for your own idea or identity, wannabe's."

:'(


Hari ni hari Ahad, 25/11/2012 --> Cuti nisya dah habis --> Kembali sedih --> Masuk KMM balik. Hurm, memang macam ni la tiap - tiap kali nisya lepas cuti kan.. Hewhew, nisya pun tak paham kenapa la nisya manja sangat. Well, i know i'm the youngest in my family tapi... entahla nisya tak boleh la kalau nak berjauhan dengan rumah dan family ni, mesti HOMESICK! anak - anak bongsu lain takde pun macam nisya ni. Kalau ada pun, mesti dah terbiasa sebab nisya daripada umur 13 tahun lagi dah berjauhan dengan family. Nisya was from boarding school actually. Sekolah Menengah Sains Tengku Muhammad Faris Petra from 2007 till 2011. Tapi.... hewh~ taknak balik KMM! :'(

Lambatkanlah lagi pukul 12.00 Ya ALLAH.. amin~



dah baca, silalah tick tahap kepuasan anda dan komen. terima kasih ;)

ALLAH, Please save the unrest :'(


Bismillahirrahmanirrahim..

Ya Allah, Ya Rahman, Ya Karim, Ya
Mukmin, Ya Jabar, Ya Amin, selamatkan

saudara-saudara Islam ku di Gaza
daripada Yahudi laknatullah.. Kuatkan
iman mereka, kuatkan semangat
mereka untuk mempertahankan
Masjidil Aqsa di sana.


Smoke rises after an Israeli forces strike in Gaza City, Sunday, Nov. 18, 2012. Go to related article »












Moga mereka dilindungi Allah dan jasad - jasad yang tidak bernyawa ditempatkan di tempat yang terpuji di sisi-Nya. Ya ALLAH, bantulah saudara - saudara kami.. :'(


 





 Amin...


dah baca, silalah tick tahap kepuasan anda dan komen. terima kasih ;)

Nak follow balik tapi TAK BOLEH... :(


Kenapa ya kalau nisya nak follow back or blog walking kalian - kalian yang melawat blog nisya ni, selalu je termasuk dalam laman - laman yang tak ada kaitan dengan blog?! grrrr~ stressnyeeeee......

Is there anyone who know how to solve this?? Tolonglaa nisya. Kesian orang - orang yang dah follow or shout out kat blog nisya ni. Honestly, i want to response back but I don't know how.. wuwuwuwu.. :'( Sory ye korang.. Nisya bukan sengaja taw.


Assalamualaikum (,")


dah baca, silalah tick tahap kepuasan anda dan komen. terima kasih ;)

Alhamdulillah... :')



PSPM 1 done! akhirnye.. :D 

Ok, actually bukan tu je yang nisya nak taip menaip malam ni.. banyak lagi........ hehe, SABAU ye. First and foremost, as usual and always, I MISS YOU ALL :') *i miss him too[MFS]* korang sihat? dah makan malam? dah mandi? dah tidur? dah baring? dah tengok tv? hoho, excited la plak nak bertanya malam ni. Al-maklumlah dah lama tak berblogging kan.. Tak rindu nisya ke? ;p

Actually, the story tonight do not have any plot. So, nisya minta maaf sangat - sangat if entry nisya malam ni bercelaru sikit. Banyak sangat yang nisya nak share dengan korang, pahit manis suka duka semua ada, sampaikan *blur* tak tahu nak start yang mana dulu. Hihi (sengih2 kambing) :')

Terharunye nisya baca shout out daripada kalian - kalian yang sudi datang jenguk dan follow blog nisya ni walaupun tak ada yang special pun dalam ni. Tapi korang datang jugak melawat. Nanti nisya melawat blog korang pulak ye. Insya-ALLAH. Well, hepinye dah habis Peperiksaan Semester Satu Program Matrikulasi (PSPM 1). Tapi nervous jugak ni, macam manalah result nanti ye. Takutnye kalau tak boleh capai pointer 2.00 ke atas. Nanti kena buang matrik. Sedihnye mak dan abah nisya kalau nisya jadi macam tu. Nauzubillah.. Minta jauhlah dari semua tu Ya ALLAH.. Tak sampai hati nak lukakan hati mak dan abah :'( Actually, hari ni dah start cuti semester taw. Tapi nisya tak balik lagi, sebab nanti ada MUET 10/11/2012. Sedihnye bila tengok kawan - kawan yang rumah dekat semua balik. Dahla kena stay 4 hari kat sini. Tak tahu nak buat apa. Outing pun tak boleh. Sedih.. ;( -doakan nisya ye MUET nanti-

Second story, berdasarkan apa yang nisya survey di facebook dan twitter, dah ramai kawan - kawan nisya yang dah berubah jadi lebih baik daripada sebelumnya.. Alhamdulillah.. Nisya harap nanti nisya pun dapat jadi macam dorang jugak. Kita berubah sama - sama ye. Untuk kebaikan kita semua jugak. Hewhew. Moga semua tu dapat jadi batu lonjatan untuk kita terus meningkatkan kualiti diri kita semua. Cewaaahhhh, gramatis gitu. :D

Third Story, berita baik atau buruk, nisya dah jadi peminat BIG BANG! hoho. *perlu ke nisya cerita?* Well, mestilahhh... kalau boleh nisya nak cerita semuanya kat korang semua. Tapi tak bolehlah macam tu kan, blog kan public. Kalau korang semua ada kat depan nisya sekarang ni, mesti semua cerita nisya potpetpotpetpotpet.. Bak kata kawan nisya kat matrik melaka ni, "first impression untuk nisya memang jauh berbeza dengan mengenali nisya lebih rapat" ;) wahh, terharu. Ramai orang cakap muka nisya garang la, serius la, tapi bila duk dekat, nisya jugak yang tegur dulu. And nah hamik kau, lepas kenal nisya, terus bertukar persepsi itu. Me actually a really talkative person :D Oraittt, kembali pada cerita asal, macam mana nisya boleh jadi peminat BIG BANG ye? Dah berubah ke minat nisya pada KIM HYUN JOONG. Cewahhh.. takdelah. Kesetiaan nisya pada Mr Kim tak pernah berubah taw. Just nisya jatuh hati bila tengok video Big Bang, "Haru Haru". Video ni mengingatkan nisya pada seseorang. Tersentuh hatiku.... hoho~ 


but before that, PAUSEkan dulu lagu *blue-bigbang* dalam blog ni ok , cara pause : scroll down ke bawah dan cari "lagu jiwang belog" di sebelah kanan bawah, kemudian tekan II ;)


video


Sedih tak? Kalau tak sedih pun, terharu la sikit. Huhu. Ya ALLAH, nisya rindu kat dia. Mr MFS :')


dah baca, silalah tick tahap kepuasan anda dan komen. terima kasih ;)

tinggalkan alamat di sini untuk sesi lawatan "Schewlala" :)

Copyright Protected© All Rights Reserved by Cik Nisya's Official Blog