Tinggalkan jejak di Shoutbox yea.. Thanks(^-^)

" Let me solve your question about 0.5% of myself"

My photo
Malaysia
"Well, I'm extremely known as Nisya Ismail born on 7th June 1994 live for twenty years old who always won't care what is on your mind and hate to know something that is out of my business. Just a simple girl who loves to sing as it is half of my life. I'm a very sensitive but an EGOis girl as I'm the youngest daughter and also children in my beloved family. I was one of God's creations born to be a fashion lover also adored with all my pretty cute things and surprising, by seeing their pictures' spontaneously will make me crazy screaming on that time. Only ALLAH knows me better, definitely you have no right to judge for who I am or what should I do. I care much about the things I love, it could be anyone or anything: as the illation; it's everything. Be grateful with what ALLAH had grace to you in this transient world and yes, it is lasting for a short time only. I have a strong dislike for a person such as fakers, cheaters, etc. 'Fakers' are trying their hardest to be someone else and I know some of them is the one of you here, especially fakers who always steal the others' style. Hey darling, can you please use your brain and find for your own idea or identity, wannabe's."

Hemohh hemohh hemohh..



Hemo hemo hemo hemo hemo... tetibe teringat pulak kat kartun Ninja Boy. Dah lamaaaaa SANGAT tak tengok. (memangle sejak sekolah rendah lagi) :P 



COMEL tak ninja - ninja tu semua? Sangattt... :D

Okeh, actually itu hanyalah selingan di awal - awal entry. *saje nak kasi ceria - ceria sikit kan.. mane la tahu tiba - tiba nisya sedih pulak kang lepas ni.* eheh.

Peperiksaan Akhir Semester Dua (PSPM 2) Kolej Matrikulasi Melaka sudah semakin menghampiri. *dupdapdupdapdup..*, eisyhhh silap la pulak, jantung kita tak bunyi dupdapdupdap la tapi *lupduplupdup..* Ingat taw pembaca - pembaca sekalian. Lain kali kalau nak taip pasal perasaan berdebar - debar ke, toksah taip dupdapdupdap ye, itu SALAH sama sekali, sebab... first heart sound for our heart is "lup" (it occurs when our atrioventricular valves close) and the second sound is "dup" which occurs when our semilunar valves close. This is FACT based from what I'm studying.. :) 

Uhuh =.=" tapi korang faham ke ape yang nisya kasitaw tadi? buat - buat faham je la ye bagi sesiapa yang tak minat BIOLOGY tu.. tapi nisya minat! Minat sangat - sangat.. so, ade nisya kisah kalau korang nak faham ke tak? eheh. :P

Okeh, melalut - melalut! Back to our story, (jap - jap nak ambil mood).. Ehemm.. PSPM 2 dah dekat gilerrrr kot. 22 April till 30 April 2013. Huhukks, soooo scary maa.. :'(


 
Lepas habis exam nanti tu nisya pun baliklah untuk selama - lamanya dari Kolej Matrikulasi Melaka. Cuti 5 bulan kat rumah sebelum melangkah masuk ke universiti pilihan, amin.. Insya-ALLAH.

Sekarang perasaan nisya bercampur baur sangat - sangat macam tepung digaul - gaul dan diuli - uli dengan sangat sebati untuk membuat kek. *errr....* Well, antara takut nak exam, sedih nak berpisah with classmates and teachers and HAPPY nak cuti lama - lama kat rumah! Yeaahh.. :D Tapi kan, apa nisya nak buat ye nanti kat rumah 5 bulan tu? Kerja? Belajar Masak? Buat business? Bertunang? KAHWIN??? *errrrrr....* ataupun duduk rumah tambah berat badan makan tidur makan tidur.. (dahla dah gemuk, nak jadi lagi gemuk pulak. hampeh!)

My WISHLIST ;)
  • Hangout / Reunion with ex-school's classmates when I'm at Seksyen 4, Kota Damansara.
  • Dapatkan Lesen Kereta "P".
  • Melawat junior - junior sekolah dulu, Sekolah Menengah Sains Tengku Muhammad Faris Petra with my ex-roommates, my lovely Afifah Insyirah and Aby Magendiran. (Bawakkan diorang kepcy banyak2.. my promise dulu).
  • Belajar masak memasak biar mantap (Insya-Allah..)
  • Experience kerja. yeahhh :D
  • Turunkan berat badan sikit. opps (macam takleh percaya je nak turunkan berat badan semasa bercuti) Hee..

That's All.. Sebenarnye banyak lagi.. tapi takkanla nak bagitau semua. hihi, malu... (menyampeh :P)

Menghitung hari.................


TAKE NOTE,




[22 APRIL 2013 - 30 APRIL 2013]


I'm sure I'll miss you, her, him, them and us lots! :'(





dah baca, silalah tick tahap kepuasan anda dan komen. terima kasih ;)

2 luahan hati si KACAK dan JELITA ^-^:

NANG NOR AZIMAH LONG NADZRI said...

good luck untuk pspm :)
pernah belajar pasal 'lupdup' kat matrik dulu , tapi sekarang dh tak ingat :)

☻Cik N!sya Sch3wlala™☻ said...

thanks a lot kak ;)
xpe, sekarang boleh ingat balik kan. hewhew.

tinggalkan alamat di sini untuk sesi lawatan "Schewlala" :)

Copyright Protected© All Rights Reserved by Cik Nisya's Official Blog